Negative egenskaper jobbintervju leirvik

ET motstykke I masteroppgaven valgte Christian Leirvik å ta utgangspunkt i to problemstillinger: 1) I hvilken grad opplever de ansatte at Handelsbanken har utviklet et alternativt HRM-system til gjeldende praksis i finansnæringen? Det tror jeg vi vil se også her i Norge. Slik utvikler vi hverandre på avdelingen, og vi blir stadig bedre, sier Helene Hammer. Tekst: svein ÅGE eriksen Individuelle målinger er langt mer utbredt i finans enn i andre næringer, men likevel er det gruppemålinger som er mest utbredt i vår næring. Det er sjelden jeg ser folk sitte og surfe på nettet her. Denne tankegangen og disse resultatene bør inspirere også langt utenfor finanssektoren, mener samfunnsviteren. Fra tid til annen blir ansatte i bedriften bedt om å oppdatere hvilke skoler og kurs de har gått. Kollektive belønningssystemer øker samarbeidet.

Negative egenskaper jobbintervju leirvik - Negative egenskaper

Send ditt leserinnlegg til: Siste frist for leserinnlegg til neste utgave. Hele 65 prosent av oppgavestyrte ansatte oppgir at de arbeider ofte overtid og 10 prosent av disse sier at de arbeider alltid overtid. Hva blir du irritert over? BLI bedre: Målingene skal være et verktøy for å bli bedre, ikke for overvåkning, sier Solveig Hellebust, HR-direktør i DNB.

Videos

Negative egenskaper jobbintervju leirvik - Negative

Blir målingene målet i stedet for et middel til endringer? Etter min smak, er det alt for mange som kommer opp med dårlige sider av typen utålmodig og dårlig taper. . Det er ingen stor overraskelse at overvåkning av ansatte er mer utbredt i finans enn i andre næringer.

Om negative egenskaper jobbintervju leirvik

Vis alle innlegg av negative egenskaper jobbintervju leirvik →

En Kommentar på “Negative egenskaper jobbintervju leirvik”

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *